Kvinna i balans

För någon vecka sedan avslutade jag arbetet med OP Communications temabilaga ”Kvinna i Balans”. Jag har skrivit många artiklar om hälsa och välbefinnande gendom åren, men just den här gången blev det extra tydligt hur absolut inte i balans jag själv var. Jag satt på min kammare i  min ensamhet och skrev och skrattade lite självömkande åt det ironiska i situationen. Vid den tidpunkten var jag i  princip raka motsatsen till allt jag skrev om. Jag tränade inte, sov inte många timmar per natt, hann inte äta lunch eller ta en paus av den simpla anledningen att jag jobbade non stop. I artikel efter artikel skrev jag om hur man skulle tagga ner, dra ner på tempot, sluta stressa och ta hand om sig själv. I vanlig ordning pratade jag med mycket kompetenta människor inom olika områden och rätt var det var mitt i intervjun om ayurveda fick jag en liten aha-upplevelse. Efter att ha pratat med Peter —- på Vedalila insåg jag att det var dags för mig att rycka upp mig och ändra min sönderstressade livsstil.

Frilansyrket är som bekant lite hattigt med deadlines hit och dit, högt tempo och hög produktivitet vilket jag verkligen älskar. Jag blir i det närmaste också just hög av den snabba pulsen. Men visst kan det bli lite för mycket av det goda och efter månader av jobbstress och jonglerande med familjelivet kan även den bäste känna sig aningen sliten.

Jag som jämt tipsar och predikar för mina vänner om allt de bör tänka på har själv inte direkt tagit mig tid att leva som jag lär. Det var dags för en förändring och jag som verkligen blivit ordentligt informerad kände att näe nu är det dags att jag också blir en kvinna i balans. Det är aldrig försent!

Sagt och gjort, jag återupptog min slumrande träning en timme varje morgon innan frukost och jag började även att äta frukost och lunch sittandes på en stol! Kände att det även var dags för lite yttre omvårdnad  och beslutade mig även för att putsa upp fasaden en aning. Eftersom det ibland även ingår att testa kurer och produkter jag skriver om passade dem erfarenheterna väl in mot min väg att bli en kvinna i balans. Med nya hudvårdsprodukter från nimue, en kur med prochick ice på Allavie Clinic samt en informativ grundkurs i ayurveda måste jag verkligen säga att min nystart fick en ordentlig kick off. Kände även att det var dags att besöka min proffsiga kompis Robert Antevski för att fixa barret viker verkligen behövdes.

Jag försöker också att gå och lägga mig tidigare även om det hittills inte gått vidare bra. Inbitna nattugglerutiner ändrar man minsann inte på så lätt. Den punkten får vara så länge…

Nu har x antal veckor gått, några kilon har trillat av och jag känner mig generellt mycket piggare och mer välbalanserad. Promenader och jogging i naturen är som balsam för själen och jag är så glad över att jag börjat avsätta tid för mig själv. Vad är vitsen med att frilansa och bestämma över sin egen tid om man inte har någon egen tid?Jag har absolut inte färre saker att göra i mitt liv, men jag har helt enkelt bara beslutat mig för att säga stopp, sätta ner foten och unna mig själv att må bra.

Tack vare kursen i ayurveda fick jag mig en ordentlig tankeställare och jag har blivit mer intresserad av den mer än 6000 år famla läran. Ayur veda betyder just kunskap om livet och det är precis vad jag och andra sönderstressade människor behöver ta oss tid att reflektera över.

Som journalist lär jag mig något nytt varje dag och genom just den här temabilagan lärde jag mig också överraskande nog en hel del om mig själv också vilket givetvis är mycket tacksamt. Jag har fått nya insikter jag inte gärna varit utan och jag är också mer i balans idag då jag hålls stressen på armlängds avstånd. Givetvis kommer det alltid att finnas perioder av stress, men det gäller att se till att dem är övergående och inte permanenta så att det förändrar livsstilen negativt.

Jag älskar fortfarande puls och högt tempo men har genom ayurvedan som total nybörjare ändå lärt mig att inspirationen och kreativiteten även behöver vila för att komma till sin fulla rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *