Taxireportage i Bogotá

Här intervjuar jag taxichauffören Clara på cafét Juan Valdes i Parque 93 inför min taxiartikel som jag skrivit för Taxi Idag. Idén till artikeln fick jag hemma i Sverige efter min första researchresa till Colombia sommaren 2014. Efter X antal taxifärder genom Bogotá, då jag även lärt känna en taxichaufför, kände jag att det skulle vara intressant att skriva hur det är att köra taxi i en av världens farligaste städer. Situationen i Bogotá har förbättrats avsevärt, men man måste ändå vara uppmärksam då man åker taxi. Det gäller taxichaufförer likväl som passagerare.
Genom mina tre intervjupersoner fick jag inblick i hur det är att sitta bakom ratten i Colombias huvudstad. Jag fick höra en hel del historier och alla intervjupersoner svarade utförligt på mina nyfikna frågor.
Till min hjälp hade jag min oumbärliga tolk Jaslady Gutierrez utan vars hjälp jag inte hade kunnat genomföra intervjuerna. Stort tack till min fina vän som ställde upp för mig. Intervjuerna har gett mig ny kunskap och nya vänner.

Clara och Ofelia
Foto: Yas Gutiérrez

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *