Jag tar pulsen på mig själv

Jag befinner mig utomlands där solen skiner för dagen. Vädret är varmt och skönt och jag har spenderat förmiddagen vid poolen läsandes olika magasin. Något jag oftast inte hinner med i min minst sagt hektiska vardag med mycket jobb och stor familj. Jag som i princip aldrig kollar på tv, aldrig har tid (eller intresse) av att lyssna på en podd eller läsa några bloggar har nu gjort en djupdykning på kultursidorna och försökt hinna uppdatera mig. Nu har jag lite bättre koll på vad som är på G ute i livet utanför familje- och jobbubblan AB. Mycket spännande händer uppenbarligen som jag under hektiska småbarnsår inte hinner registrera. Det finns ett liv där ute, folk gör saker medan jag stretar på i mitt eget avskilda universum.

Jag har läst om påhittiga entreprenörer, unga artister och modeskapare med fantastiska jobb och garderober och spännande liv värda att skriva och tydligen att läsa om också. Började fundera över hur mitt liv skulle verka och se ut om jag intervjuade mig själv och beslutade mig för att ta pulsen på mig själv efter ELLEs mall ”Det senaste med…”för att se om jag på något vis kan inspirera mig själv.

Här följer alltså en intervju med mig själv:

Senaste…

…KLÄDINKÖP En fuskleopardpäls införskaffad på Zara i Italien för några veckor sedan. Föll pladask då jag haft patetiskt våta drömmar om ett nallemjukt ytterplagg. Den passar till precis allt får jag för mig och jag matchar den med höga klackar, gympadojor i guld eller grova kängor. Den har verkligen visat sig vara kramgo då jag får extra många kramar av mina och andras barn som inte kan låta bli att klappa och krama min kappa. Ett extra plus jag inte räknat med.

…LÅT Sedan jag reste tillbaka till Colombia för första gången sedan födseln är jag fast i latinomusik totalt. Insåg att den musiken som jag hörde i min mammas mage näst intill förvägrats mig under mitt liv i Sverige och när jag åter hörde de välbekanta rytmerna började jag som hatat att dansa att dansa precis överallt. Bokstavligt, jag dansade på stränder, gator och klubbar och har aldrig kunnat sluta sedan dess. Den härligaste och häftigaste musikupplevelsen jag någonsin varit med om. J Baldvin, Nicky Jam och Carlos Vives är några av favoriterna.

FILM Frida, med Salma Hayek. jag blev så rörd och berörd av hennes liv och leverne. En så otroligt stark kvinna som vågade gå sin egen väg. Hennes konst är stark och hon måste varit en oerhört passionerad kvinna. Jag gick som på moln en vecka efter filmen. Moulin Rouge är också en film som jag har med på min topp fem. Jag blev återigen kär i Paris när jag sett den och jag och min man gifte oss i Paris inspirerade av filmen. Själva burlesktemat fick dock inte inspirera bröllopet men väl känslan. I kyrkan sjöng Zoe Finer (Sara Dawn Finers syster red anm) Elton Johns Your Song och stämningen var totalt magisk. Men senaste filmen jag såg var egentligen Hitta Doris med barnen nu på höstlovet.

BOK Med fyra jobb och en egen firma blir det inte många stunder över, men den senaste boken jag läste var nog Ljudet av sådant som faller av Gabriel Garcia Vasquez, en colombiansk författare. Annars hör Isabelle Allende till favoriterna. Eller så var det Katerina Janouch bok Hudhunger, erotiskt så det förslår och uppiggande i vintermörkret.

MATEXTAS varje dag nu när jag befinner mig på resande fot. Har blivit hooked på dumplings just nu. Är annars en allätare som gärna låter högt och lite för mycket när jag äter något som är himmelskt gott.

DANSGOLV Bredvid tvättmaskinen då jag hänger tvätt eller mitt hem då jag städar. Annars går jag bara ut och dansar i Colombia där nattlivet svänger. Jag är inte så road av att gå ut i Stockholm då jag tycker att det är för stelt och tråkigt. Ingen kan festa som colombianerna och där blir det verkligt party. Alla hänger med i låtarna, sjunger och dansar, den glädjen är smittsam och jag kan dansa sju timmar i sträck.

RESA Gör jag så ofta och så mycket jag bara kan. Det är som en drog, jag är beroende av att resa. Att få upptäcka nya platser, skriva artiklar och reportage och se andra kulturer ger mig en enorm kick i vardagen och massor med inspiration. Det är livskvalitet för mig. Nu blev det Asien, tidigare i år Colombia, Spanien och Milano. Nästa resa bär åter av till Colombia.

FAVORITAPP Spotify alla kategorier. Online eller offline. Lyssnar jämt på musik vart jag än går. Har alltid gjort sedan jag fick min första free style då jag fyllde nio år. Nummer två blir Whats App så att jag enkelt kan hålla kontakten med vänner både när och fjärran.

TV-SERIE Har i princip aldrig tid att sitta och kolla på tv då familjen AB och jobbet tar all min tid. Men jag har tjuvat lite tid och kollar just nu på  Californication med min man. Galen dialog och absurda situationer i kombo med mycket sex kan jag inte säga nej till.

SKICKADE SMS Till min dotter, skickade en bild på Whats app när jag har på mig en svart skönhetsmask.

MOTTAGNA SMS Hon svarad eoch tyckte att den var cool och la till att det är mycket snö i Sverige.

GOOGLING Min man googlade roliga klipp med Jimmy Fallon som jag hängde med och kollade på. Annars var det nog något jobbrelaterat.

TÅRAR Senast igår i frustration över att jag aldrig hinner med allt jag vill gör fast jag jobbar och är i farten jämt.

GAPSKRATT När jag pratade med min man och vi kollade på Jimmy Fallon och Californication ihop.

GIRL CRUSH Kan inte komma på någon, men det är säkert någon av mina kämpande vänner som också är mödrar.

INSIKT Att det inte är någon idé att planera för mycket i livet.  Försöka att anamma lite mer go with the flow.  Lättare sagt än gjort, jag jobbar på det.

MODEUPPLEVELSE Väntar nog fortfarande på den. Annars var det när jag var modell som barn för ett märke som hette Hans och Greta som inte längre finns.

BESVIKELSE Att jag aldrig får tiden att räcka till.

BEAUTYMÅSTE Alla möjliga, men bra olja till håret och ett schysst serum och mitt ögonbrynskit från Anastasia.

DRINK En god pina är alltid rätt i alla lägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *